V3 Rauchbier
Stupňovitost: 14°
Obsah alkoholu: 5,9 %
Přeneste se s námi o pár století zpět do historie, kdy technologie vaření piva byla na mnohem nižší úrovni než je tomu dnes. A to nejen vaření piva jako takového, ale i příprav surovin. A to včetně sladů, kdy jediná dostupná technologie sušení namočeného ječmene bylo použití kouře z přímého ohně, tedy princip jakéhosi táboráku kombinovaný s udírnou. Historicky se tento způsob výroby sladu drží kontinuálně jen v Bamberku, kam se dostanete za pouhé čtyři hodiny jízdy autem z Prahy. V současně době “nakuřovaná” piva vaří desítky či možná stovky menších fortelných pivovarů po celém světě.
A vzpomínky na letní pionýrský tábor vám přiblíží nejen technologický postup výroby sladu, kdy kouřmo kouře se přeneslo i do hotového sladu, ale i chuť piva. A jaká že je? No prostě nakouřená, až lehce uzená. Neděste se a ochutnejte. Věříme, že vás vyvážená chuť kouřma ohně se sladovými tóny může oslovit.
Polotmavý ležák speciál, 14,5° , vařený ve spolupráci se slovenským minipivovarem Kaltenecker v Rožňavě. Odtud i název V3Rauchbier, tedy Visegrádská pivní trojspolupráce.
Druh | spodně kvašené |
---|---|
Postup | nepasterizované, nefiltrované |
Podávání | 7-10 °C chlazené |
Dodací lhůta | příležitostně |
Trvanlivost | 8 týdnů |